Groepenkast Installateur - Lowapp

Groepenkast Installateur

Bij Groepenkast Installateur werd elke offerte handmatig gemaakt met Canva. Dit proces nam vaak 15-30 minuten in beslag per offerte, dan hebben we het nog niet eens over facturen. Om dit proces te vereenvoudigen en te versnellen, hebben we een webapplicatie ontwikkeld met behulp van Bubble.io.

Met onze webapplicatie kunnen er snel en gemakkelijk offertes op maat gemaakt worden voor klanten die groepenkastinstallaties nodig hebben. In de offertetool kunnen het aantal groepen, aardlekschakelaars, etc worden ingevoerd.

Het offertesysteem berekent vervolgens automatisch de kosten van de benodigde materialen en arbeidskosten met een bepaalde formule. We kunnen de offertes aanpassen en bijwerken door opties toe te voegen of te verwijderen, de prijzen aan te passen en de specificaties aan te passen.

De webapplicatie is gemakkelijk te gebruiken en intuïtief, zodat ze snel offertes kunnen maken en deze direct aan klanten kunnen verstrekken per mail met een druk op de knop. Dit helpt om de reactietijd op verzoeken van klanten te verkorten en de conversieratio te verhogen.

Er kan gekozen worden voor een aanbetaling, of een resterend bedrag. Wanneer er een factuur wordt verzonden komt deze meteen in Trello waar de monteurs het kunnen zien en bijhouden.

Daarnaast hebben we ook voor de ZZP’ers een eigen portaal gemaakt, waar er automatisch klussen worden doorgeschoven en facturen worden aangemaakt. De ZZP’ers hebben daarnaast ook een eigen dashboard waar ze in kunnen zien hoeveel ze hebben verdiend.

Door het offerteproces te automatiseren met behulp van de Bubble-webapplicatie, kunnen ze efficiënter werken en meer tijd besteden aan het installeren van groepenkasten en het bedienen van onze klanten. We zijn er trots op dat we dit offertesysteem binnen slechts 3 weken tijd hebben kunnen realiseren en onze klanten een betere ervaring kunnen bieden. Een offerte duurt nu maar 2 minuten van begin tot eind, waar het hiervoor soms 15-30 minuten duurde om het zelf uit te rekenen en te versturen + de administratie.

Benieuwd wat Lowapp voor jouw organisatie kan betekenen? Neem contact op!